2015.12.18 09:00:00 Karácsony Miklós

Kézzel készült ajándék – ha nekünk nem megy

kezmuves.jpg

Évek óta egyre divatosabb saját kezű ajándékokkal meglepni szeretteinket. De mit tegyünk, ha nekünk nincs elég időnk vagy nem tudjuk, hol szerezzünk be alapanyagokat, esetleg nincs kézügyességünk hozzá? Szerencsére ma már számtalan szebbnél szebb kézműves ajándékot találhatunk az interneten.

Az egyik legnagyobb kézműveseket gyűjtő oldal, a meska.hu egy piactérre hasonlít. Ide minden regisztrált kézműves feltöltheti saját termékeit, leírással, képpel, árral és információval arról, hogyan tudja hozzánk juttatni a termékét. Rengeteg kategóriában keresgélhetünk, van például ékszer, játék, bútor, dekoráció, táska, ruha vagy konyhai felszerelés. A technikák is sokfajták: süthető gyurma, textilfestés, mozaik, üveg, gyöngy, batikolás, kötés, horgolás, quilling, fa, bőr, gravírozás. Szebbnél szebb dolgok között válogathatunk, szinte biztos, hogy bármilyen korú hölgy vagy úr részére találunk megfelelő ajándékot.

A Facebookon is több olyan csoport van, ahol kézműveseket találunk, közül sokan eladásra is kínálják portékájukat, így ott is érdemes szétnézni.

A kreativajandek.hu oldalon jó minőségű termékeket lehet rendelni, akár házhozszállítással, bankkártyás fizetéssel is. Sok fából készült terméket árulnak, amelyekkel nagyon jól lehet dolgozni, akár festeni akarjuk, akár szalvétatechnikával díszítjük őket. Természetesen kész dísztárgyakat is árulnak.

A legnagyobb választék a kézműves ékszerek között van: a technikák és az alapanyagok sokfélesége  lenyűgöző akár süthető gyurmából, ásványokból, üvegből is készíthetjük őket. Néhány példa: Laura Csodaországában Kecsó Laura ma már más technikákkal is dolgozik, de nem hagyott fel a gyurmázással sem. Petrétei Dóra leginkább ásványi anyagokat használ mint az achát, az amazonit vagy a rodokrozit. A Sziráczki Glass termékeit egyelőre csak különböző vásárokon találhatjuk meg.

A táskák piacán is elég erősen képviseltetik magukat a kézművesek. Rengeteg anyag, minta és technika közül választhatunk: a textilből, bőrből, vagy filcből készült szütyők, válltáskák, hátizsákok mellett még kerékpárgumiból készült táskákat is találhatunk.

Néhány hazai tervező táskái:

http://www.mathezsoka.com/
http://www.tulipbag.hu/
Nyitrai Andi táskái

Nézelődésre, vásárlásra fel!

Címkék:kézműves ajándék