2015.12.14 12:24:45 Karácsony Miklós

Ajándékozzunk élményt!

kep_15-012.jpg

Ugyan még nem számít klasszikus ajándéknak, de egyre többen ajándékoznak párjuknak, szüleiknek, gyerekeiknek, barátaiknak valamilyen élményt karácsonyra. Vagyis tárgyi ajándék helyett befizetik az illetőt valamilyen élménydús programra, például wellness hétvégére, masszázsra, szabaduló játékra vagy tanfolyamra. A lehetőségek tárháza szinte kifogyhatatlan, ráadásul otthonról is megoldható a vásárlás, fizethetünk pár pillanat alatt bankkártyánkkal és még a becsomagolás sem nehézkes!

A számtalan kuponos oldalnak köszönhetően pénztárcabarát áron találhatunk megfelelő ajándékot, ha kellőképpen figyelmesek vagyunk. Érdemes némelyik oldal hírlevelére is feliratkozni, hogy értesítést kapjunk a legújabb vagy legkedvezőbb ajánlatokról.

Élmény kategóriában az egyik legkedveltebb ajándék a wellness hétvége, belföldön, külföldön egyaránt kedvező áron tudunk szállást foglalni pár napra. Mindig nézzük meg a kommenteket, értékeléseket is a kuponos oldalakon, nehogy utóbb csalódjunk vagy csalódást okozzunk. Az ajándékot közösen is adhatja a család vagy több rokon is összeállhat.

Egyre népszerűbbek a szabadulós játékok, így már ezekből is rengeteg félét találhatunk. Ha ilyesmit ajándékozunk, azért puhatoljuk ki, hogy az, akit el akarunk küldeni, egyáltalán érdeklődik-e az ilyesmi iránt. Érdemes azt is átgondolni, milyen típusú játéknak örülne az illető. Vannak nyomozósak, ijesztőek vagy olyanok, amivel más-más korszakokba „repülhetünk”. Van, ahol egy vacsora is beletartozik az élménybe vagy akár a társkeresés.

Megint csak egy kicsit jobban a pénztárcánkba kell nyúlni, de valószínűleg örök élmény lesz, ha egy tandemugrásra vagy siklóernyőzésre fizetjük be az illetőt.

Férfiaknak biztosan tetszene egy versenyautó vezetése vagy az élménylövészet, esetleg a paintball. Extrém sportok kedvelőinek ajándékozhatunk búvármerülést, sárkányrepülést vagy quad túrát. Játékos kedvű felnőtteknek vagy tiniknek pedig jó ajándék lehet egy mozi terem kibérlése pár órára, ahol nagy vásznon játszhatják kedvenc számítógépes játékukat.

A hölgyeknek inkább masszázs kupont vagy különböző kozmetikai-, fodrász-, szépségszalonba szóló utalványt ajándékozzunk. Persze csak akkor, ha ismerjük annyira az illetőt, hogy tudjuk, ezen nem sértődik meg, nem azt vonja le belőle, hogy ráférne egy kis renoválás. 

Divatosak a különböző tanfolyamokra szóló kuponok. Például a 3 napos jobbagyféltekés rajztanfolyam vagy a különböző gasztro kurzusok. Ezekből is rengeteget találunk. Cupcake, macaron vagy bonbon és trüffel készítésre, különböző országok különleges ételeinek elsajátítására is befizethetünk. Aki még nem profi, pár napos alapképzésen is részt vehet.

A legjobb, ha kipuhatoljuk, minek örülne leginkább az, akit meg szeretnénk lepni. Érdekli-e egyáltalán, amit kigondoltunk, illetve belefér-e az idejébe. Ha igen, akkor már csak elő kell venni a laptopunk, tabletünk vagy telefonunk, előkészíteni bankkártyánkat és indulhat az élményszerzés!

Címkék:ajándék élmény