2017.11.30 16:34:57 ShoppingGuy

10 MAGYAR DESIGNBOLT, AHOVÁ KARÁCSONY ELŐTT MÉG EL KELL MENNED!

Igazán hasznos poszt ez az ajándékkeresőknek a Pandarte blog írójától, Dóritól. Olyan magyar boltokat gyűjtött össze nektek, amikbe igazi élmény betérni, hiszen egyrészt látványosak és stílusosak, másrészt pedig igazán különleges dolgokat találhattok a polcaikon. Íme Dóri tízes listája!

pand01.jpg

A válogatás során figyeltem arra, hogy minél szélesebb termékskálát ajánlhassak nektek, így mindenkinek találhattok ajándékokat. Szóval lesznek benne ruhák, táskák, ékszerek, papíráruk, ajándékdobozok...és még gyerekeknek szóló cukiságok is. És egy jó tipp, hagyd otthon a pénztárcád és legyen veled csak a mobilod, hiszen a bankkártya termináloknál egy mozdulattal már a mobiloddal is fizethetsz!

1. Cinq Filles Budapest

Cinq Filles Budapest csodás ajándékok megalkotója: saját koncepciójuk alapján, kézzel készült városi szuvenírek, apró figyelmességek, különleges édességek, Magyarország legmenőbb bor és pezsgőmárkái ebben az üzletben mind megtalálhatóak. Szuper választás, ha külföldön élő rokonoknak, vagy üzletembereknek kerestek ajándékokat.

Cím: Budapest, Paulay Ede utca 44.

pand02.jpg

pand03.jpg

2. Clique Design Stúdió

Az egyik személyes kedvencem:) A Clique több magyar tervező showroomja, vannak gyönyörű ruhák, különleges ékszerek és még cipők is!! Ez egy olyan kreatív tér, ami nem csak designer rajongóként lehet érdekes a számodra, hanem tervezőként is. Kedvenceim onnan a Mandragora design cipők, minden nőnek kéne egy a karácsonyfa alá.

Cím: Budapest, Baross utca 47.

pand04.jpg

pand05.jpg

3. Le petit design

Válogatott design termékek kicsiknek és nagyoknak a Károlyi kertnél. Több mint 80 tervező munkáját találjátok meg a Le petit designban, én akárhányszor bemegyek, nem tudok kijönni üres kézzel. Igazi kis mesés hely, anyukának, nagyinak, barátnőnek és persze gyerekeknek is találtok itt kincseket!

Cím: Budapest, Magyar utca 22.

pand06.jpg

pand07.jpg

4. Repertory

Az üzlet a magyar DAIGE és a the Mama Kin márkák közös tere. A tér fúziós üzletként funkcionál, ahol a ruhák, ékszerek és növények mellett olyan friss alkotókat és autentikus brandeket válogattak össze, melyek illeszkednek a lányok által képviselt esztétikához. Hisznek a minőségben, az eredetiségben, a kényelemben, de szeretik a gageket és a kedves ironiát is.

Cím: Budapest, Alagút utca 4.

pand08.jpg

pand09.jpg

5. Klauzál 1.

A magyar LAONI és WYHOYS táskáin, ruháin kívül több magyar és külföldi tervező különleges és egyedi design tárgyait, ruháit és ékszereit vásárolhatjátok meg náluk, melyek között sok darab a fenntartható design valamelyik ágához tartozik. Igazi trendi hely, ahol még kávézni is lehet.

Cím: Budapest, Klauzál tér 1.

pand10.jpg

pand11.jpg

6. Babyberry és barátai

Ide mindenképpen nézz be, ha szeretnéd stílusosan berendezni a babaszobát, gyerekszobát! Ha egyedi kiegészítőkre, dizájner dekorációra vágysz. Ha szeretsz hazai tervezőktől vásárolni vagy szívesen hazavinnél egy kis skandináv hangulatot. Ha olyan egyedi termékeket keresel, amiket máshol nem találsz meg. Vagy ha csak egy kis inspirációra vágysz, és szívesen beszélgetnél Katona Eszterrel, a Pici Piac és az üzlet megálmodójával. 

Cím: Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 25.

pand12.jpg

pand13.jpg

7. Stilshop

A Stilshop az egyik legnépszerűbb hazai design tematikus online magazin üzleteként a legtehetségesebb magyar designerek termékeinek különleges szelekcióját vonultatja fel a Hygge központban. Az üzlet unikális kínálatában papírtermékek, egyedi, kézzel készített ajándéktárgyak, táskák, kiegészítők és grafikák találhatók, köztük számos olyan hazai tervezői darab, amely kizárólag itt kapható a városban.

Cím: Bálna Budapest, Fővám tér 11-12.

pand14.jpg

pand15.jpg

8. NON+ Showroom

NON+ magyar ruhamárka stílusos, egyedi és nagyon kényelmes ruhákkal hódította meg a szívemet. Gyönyörű showroomjukban igazi élmény körülnézni és felpróbálni a kedvenc ruhadarabokat, még kávé is jár mellé! Én is alig várom, hogy ismét eljussak hozzájuk, hiszen nemrég debütált a Black & White kollekciójuk, ami csupa fekete és fehér ruhákat vonultat fel...egyébként több magyar színésznőnek (Hegyi Barbarának, Kovács Patríciának és a képen látható Tenki Rékának) is ez a kedvenc magyar márkája.

pand16.jpg

pand17.jpg

9. ONE Fashion Budapest

Décsi Juli és Dániel Orsi elkötelezett hívei a magyar divattervezőknek, így üzletükben jó sok designer termékeit megtaláljátok (1975, Cakó, Dora Abodi, Doridea, DVA, GaboSzerencses, Karman Jewelry, Konsanszky, Pap Annamaria, Richard Alexander, ManThreee, Vanda Ferencz, Wildpastel, ZWANA). A bolt különlegessége az egyedi 'shop in shop' koncepció, amely megkönnyíti a kollekciók közti eligazodást és kellemes élménnyé teszi a vásárlást. 

Cím: Budapest, Ráday utca 9.

pand18.jpg

pand19.jpg

10. PALOMA Budapest

Igazi Jolly Jokert hagytam a végére, hiszen a PALOMA művészudvarban több mint 50 kézműves és designer alkotó bemutatóterme található Ez egy nagyon hangulatos közösségi tér, amely a kortárs magyar kreatív tehetség sokoldalúságát kívánja bemutatni. Ezt a helyet szimpla csajos programnak is jó ötlet felkeresni, de gyerekeknek is találtok itt cuki játékokat (pl. a Freshka horgolt figuráit) és férfiaknak is sokféle ajándékot szerezhettek be innen.

Cím: Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.

pand20.jpg

pand21.jpg 

Címkék:mobil design divat karácsony ajándék mobilfizetés Vásárlás