2017.06.28 17:58:41 ShoppingGuy

Grillezésre fel!

A nyári melegben kinek van kedve a konyhában sütni-főzni, gőzölgő fazekak és lábasok felett görnyedni? Inkább irány a szabad: akár egy erkélyen, akár a kertben is sokkal nagyobb kedvvel süt ilyenkor mindenki, ráadásul kevés olyan ember lehet, aki ne szeretné a grillezett ételeket – és nemcsak a húsokra gondolunk.

Na persze, erre is, mint mindenre, felkészülhetünk akár úgy is, hogy gyakorlatilag ki sem tesszük a lábunkat otthonról, csak előkapjuk a gépet meg a bankkártyánkat. De lássuk is szépen sorban.

grill1.jpg

Ha grillezés, akkor szükségünk lesz egy grillsütőre! Elég csak beírni ezt a szót a keresőbe, és máris webshopok ezreit vonultatja fel a net, de nekem ez az egyik kedvencem ebben a témában, mert mindenféle igényre szabva kínálnak sütőket. Nálunk az egyszerű, faszenes sütő a kedvenc, ez az igazán designos darab például pont elég arra, hogy a családot és néhány barátot is vendégül lássunk.

Persze, ha faszenes sütő, akkor faszénre is szükség lesz. A bükkfából készült faszén nemcsak meleget ad, hanem egy finom plusz ízt is kölcsönöz a sült ételeknek. Hogy az ételek elkészüljenek, szükség lesz még pár eszközre: villára, fogóra, késre, csipeszre, és nem árt egy olyan ecset sem, amivel a páclét fel tudjuk hordani a húsokra. Mindezt akár készletként is beszerezhetjük a netről.

Innentől jöhet minden, amit sütni szeretnénk. Tudtad, hogy akár már vadhúst és békacombot is rendelhetsz a netről? Jó, persze, mellette ott vannak a marha-, szárnyas, bárány és egyéb húsok is, meg persze azok is, amik esetében már a pácolással sem kell időt tölteni. De ha a saját pácolás mellett döntenél, akkor rengeteg fűszerből választhatsz.

grill2.jpg

Húsmentesen étkezőknek ajánljuk figyelmébe, hogy már friss termelői zöldséget-gyümölcsöt sem csak a piacon lehet beszerezni, sőt!

Aki el akarja kerülni, hogy kedvenc tányérai-poharai sérüljenek, vagy csak egyszerűen nem akar mosogatással tölteni órákat, az válasszon eldobhatót! Ezek ma már nem feltétlenül műanyagból kaphatók csak és kizárólag, netán sima papírból, bár azok között is vannak igen jól kinéző szettek. De itt például rengeteg bio, lebomló terméket tányérokat, poharakat és evőeszközöket - lehet találni egy kellemes kerti partihoz.

Most már minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy egy finom ebédet vagy vacsorát egyetek a szabadban. A sült húsok és zöldségek mellé biztosan jól fog esni egy könnyű saláta, ha pedig receptre lenne szüksége valakinek, hát abban tényleg bővelkedik a net.

Jó étvágyat!

Címkék:online étel nyár fizetés grill grillezés ebéd élelmiszer Vásárlás