2017.05.12 16:29:11 ShoppingGuy

Takarítás online segítséggel? Semmi sem lehetetlen!

Ha van házimunka, amit örömmel száműznék az életemből, az a takarítás. A napi-heti fajtájától is kész vagyok, nemhogy a nagytakarításoktól. Márpedig évente egyszer-kétszer az ember nem ússza meg a nagyobb és alaposabb takarításokat. Pontosítok, megúszhatja, csak akkor meg kell barátkozni a mindent elborító portigrisekkel – cicának ezek már aligha nevezhetők -, és a mindenhol megülő porral, zsírgőzzel és a többi. Nem is folytatnám, van mindenkinek fantáziája.

Őszintén hiszem, hogy ha viszont már neki kell veselkedni a lakás kitakarításának, akkor – akárcsak a főzésnél – fontos a minőség. Az eszközök és a takarítószerek minősége. Mivel pedig nem vagyok a saját időm és pénztárcám ellensége, az sem mindegy, mennyi utánajárással és mennyiért szerezhetem be ezeket. Ja, plusz akarja hazacipelni az a takarítószereket a boltból, akinek két anyja van. Úgyhogy első lépésként – ha egy pöttyet is készen érzem magam a feladatra -, előveszem a laptopom, és online szerzek be mindent, amire szükségem lehet a csiszatoláshoz.

tak01.jpg

Kezdjük egy jó porszívóval, ha még nem lenne a háztartásban. Én az olyan porszívókat részesítem előnyben, amik jó erős szívóerővel rendelkeznek, de a fogyasztásuk alacsony, és állati hosszú vezetékük van, hogy ne kelljen minden helyiségnél átdugdosni a villáját. A porszívóm legyen könnyű, mozgékony, strapabíró darab, szűrje meg a beszívott levegőt kifújás előtt legalább egy párszor, ha HEPA-filtere nincs is – ahol viszont állatszőr allergiás van a családban, ott az is legyen. Nem ragaszkodom a vizes porszívóhoz, mert leginkább keményfa parkettás a lakás, de ahol sok a kő, ott ez igencsak praktikus lehet. Porszívókból rengeteget lehet találni a neten, például itt is, de érdemes az árelemző oldalakon összehasonlítani az árakat, jó sokat lehet vele spórolni.

Amiért áldom az eszem, hogy van otthon, az egy kézi gőztisztító. Állat jó találmány, kis vízzel feltöltöd, aztán nekimész vele a legzsírosabb felületnek is nyugodt szívvel, tuti a siker. És még gyors is. Arról nem is beszélve, hogy akár ott is használható, ahol kicsi a gyerek, mert a vízgőztől már csak nem lesz baja. Ablakra is használható, de ha már takarítás, hát ez az egyetlen része, amit élvezek, úgyhogy ezt kézzel csak és kizárólag. Na jó, meg egy üveglehúzóval és a régi jól bevált ecettel. Tudom, menjek hozzád is.

A csillogó végeredményhez elengedhetetlen egy jó felmosószett, nálam a mikroszálas fejek a menők, mert azt is felszedi, amit egyébként max. kézzel lenne esélyem. Kislapát és seprű is legyen, no meg kendők és mosogatószivacsok – ez utóbbiakból szinte sosem elég. A papírtörlőkkel és az előre csomagolt tisztítókendőkkel igyekszem csínján bánni, vagy nem is használni, mert erősen terhelik a környezetet, de olykor a papírtörlő kikerülhetetlen. Ja, és persze, ha tudod, hogy olyan vegyszereket fogsz használni, legyen otthon gumikesztyű – na ebből akartam egy vicces fajtához linkelni, de valamiért az itthoni forgalmazóknak elfogyott a humorérzékük. Pedig mennyivel mókásabb a takarítás mondjuk egy ilyen gumikesztyűben.

tak2.jpg

És akkor térjünk is át a tisztítószerekre: itt máris válasszuk ketté ezeket. Vannak a klasszik, környezetbe olykor igencsak csúnyán belerondító takarítószerek, amelyekben erős maró savak vagy lúgok lehetnek. Ha ilyeneket is szeretnél igénybe venni, akkor erre nézelődhetsz. De azért kétszer gondold át, hogy tényleg szükséged van-e rá, vagy csak megszokásból nyúlnál hozzá. Mert ha utóbbi, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld az öko tisztítószereket – ezek is igazán és meglepően hatásosak, de legalább kevesebb rondaságot eresztesz utánuk a csatornahálózatba. Meg az otthoni levegőben is kevesebb káros anyag lehet.

Aki pedig csak abban bízik, amit maga kotyvaszt, annak az internet csodás bugyrai kínálják a receptek ezreit. A hozzávalókat meg szintén be lehet szerezni online, mert kb. olyan dolgok kellenek, mint a konyhasó és a citromlé.

Azt is megértem azonban, ha valakinek a fentiektől a maradék kedve is elment a takarítástól, esetleg kedve még csak lenne, de semmi szabadideje arra, hogy belevágjon. Ebben az esetben irány a Rendi, és tessék online megrendelni egy rendes takarítást. Mert azért az az egy biztos, hogy egy tiszta, friss illatú lakásba belépni egy hosszú nap után tényleg feltölti az embert! Az pedig mindenkinek jár.

Címkék:szolgáltatás online háztartás otthon Vásárlás