2016.12.13 10:20:00 ShoppingGuy

Itt van 3 olyan szolgáltatás, ami karácsony előtt életmentő lehet számodra

Ezerrel megy a karácsonyi pörgés, egyre jobban rohan mindenki, egyre többen vadásznak az ajándékokra. Hogyan tudnánk egy kicsit megkönnyíteni a saját dolgunkat, hogyan tehetnénk le a nyakunkból legalább egy pár feladatot? Dühös Mókusék természetesen erre is tudnak okosat mondani, csak figyeljetek! Vendégposzt! 

szolgaltataskaracsony.jpg

Én onnan tudom, hogy egyre közelebb a karácsony, hogy anyum egyre feszültebb, hogy még mennyire nincs kész semmivel és még ez is, meg az is és jaj, az ajándékok! Oké, nekem könnyű, mert én nem eszem olyan forrón a karácsonyt és az ajándékok is már nyártól kezdve gyűlnek, de elfogadom, hogy van, akiket ez feszélyez.

Ilyenkor 3 dolgot tehetünk:

 

1) Nem foglalkozunk vele

A jó öreg struccpolitika már annyi esetben bevált. Igaz, hogy semmit sem old meg, de legalább nem fáj annyira. És rengeteg időnk is marad, hogy bűnbakot keressünk. Bűnbakot keresni meg mégiscsak pihentetőbb, mint ablakot mosni.

2) Nem alszunk, hanem csináljuk

Napi 10 órát alszom. Nem is tudom, miért írtam ezt ide. Nálam már a 9 óra 59 perces alvás is ilyen napot eredményez:

3) Szolgáltatásokat veszünk igénybe

No, ha nincs időnk vagy energiánk, akkor még pénzzel el tudjuk intézni. Ráadásul ez ma már nem is olyan horror összeg, mint egy csíkos mókus elsőre gondolná. Cserébe hatalmas előnye, hogy ha az év többi napján nem is, karácsony előtt a nagy őrületben rengeteg időt, energiát és szenvedést tud spórolni nekünk.

Takarítson ki a Rendi!

 

Rendi egy takarítócég és az a jó benne, hogy neten elintézhető minden. Itt lehet időpontot foglalni, csomagot választani és akár fizetni is, ráadásul egyszerűen, kártyával. A takarítókat szűrik, hiszen mégiscsak beengedjük az otthonunkba és értékelés is van. Szimpi, hogy 100%-os megelégedettségi garanciát adnak a munkájukra és akár modulosan is összeválogatható a takarítás. Azaz kérhetek külön csak ablakmosást is akár.

Egy 50 m2 körüli lakást meg már kitakarítanak 5800 forintért is, ami már simán elgondolkodtató összeg. Ér nekem 5800 forintot, hogy ne nekem kelljen takarítanom? Még szép! 

És nem is tűnik olyan kis kamu takarításnak, mert olvasva, hogy mi van benne, simán az jutott eszembe, hogy az én heti csomagomban ezek közül elég sok hiányzik. Amúgy az első takarításból most még 10% kedvezményt is adnak, szép tőlük.

Mosás, vasalás?

 

Ha már kitakaríttattuk a lakást és gyönyörűen lemosattuk az ablakokat az ünnepekre, akkor még ott a mosás és vasalás. A vasalást én úgy intézem el, hogy egyszerűen nem csinálom. Nagyon praktikus megoldás, lássuk be! De a mosásra azért mégiscsak szükség van. 

Mivel nálam hegyekben gyűlik a mosnivaló, így a mosónapon jó pár mosást le kell futtatni. Ezt felgyorsítja, hogy a közelemben van egy Bubbles, ahol ipari méretű mosógépek vannak, ami szépen elnyeli a ruháimat. Ám a takarót, párnát nem is lehet otthon kimosni. Én úgy szoktam, hogy megrakom a tevét és karavánban leközlekedünk. Ott két gépbe bepakolok és nyomkodom egy kicsit a telefonom. Majd át a szárítóba, megint telefon és karaván vissza, mosás pipa.

Ha nincs időnk, de el kell készülnünk karácsonyra,

 

akkor jó hír, hogy a Neatly ezt megcsinálja helyettünk. És még a vasalást is. Neten megrendelem, futár egyeztetett időpontban megérkezik, cuccok a kezében. Maximum 36 órán belül pedig vissza is kapom. Itt is van értékelés, meg ugyanúgy kártyás fizetés, hogy ne kelljen pénzzel szöszmötölni. 

Ja, és 100 millió forintig terjedő felelősségbiztosításuk van. Ha esetleg aggódnál, hogy a gyémántkirakásos estélyidet oda add-e. Nyugodtan! 

Tehát, a karácsonynak nem kell feltétlenül az őrületre és végkimerültségre hajaznia. Passzold le azokat a melókat, amik nem a szived szerelmei vagy csak egyszerűen időrablók és helyette inkább olvasd a blogot. Sokkal jobb elfoglaltság. 

Nagybevásárlás házhoz? Naná!

 

Kinek van ahhoz kedve, hogy a karácsony előtti kamra- és hűtőfeltöltést úgy oldja meg, hogy szépen beül a kocsiba – rosszabb esetben felszáll a BKV-ra -, elhajt a szuper-hipermarketek valamelyikébe, ahol már a parkolókeresés is úgy fél órát vesz igénybe, majd órákon keresztül bolyong az áruval megtöltött gondolák között, ötmillió fáradt, frusztrált és a vásárlással mielőbb végezni akaró ember között? Főleg, ha ez még nehezítve van esetleg egy vagy több gyerek, netán egy tömegundorral felszerelt házastárs jelenlétével is…

Nálunk nem lehet olyan nagy karácsonyi bevásárlás, ami ne a neten keresztül zajlana le! Most már több üzletlánc is isteni webshoppal rendelkezik, amin belül akár a 10 dkg párizsit is megrendelheted, ha akarod – kimérve, szeletelve, mint a felvágottas-pultnál -, és az sem szabhat határt, ha kicsi az autód vagy a gurulós bevásárlócekkered kapacitása. 

Rendelj akár a TESCO-tól, Auchan-tól vagy a GRoby-tól, a folyamat végtelenül egyszerű, a végösszeget kényelmesen, bankkártyával kiegyenlítheted és a legdurvább mennyiségű tételt is házhoz hozzák neked. Sőt, nemcsak hogy házhoz, de fel az emeletre, be a konyhádba-kamrádba. Jó, onnan már tényleg neked kell elpakolni mindent a helyére, de rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg ezzel a szolgáltatással is.

Címkék:szolgáltatás online karácsony tudatosság hellókarácsony Vásárlás