2016.09.14 13:24:08 ShoppingGuy

Így keress tízezreket a hitelkártyáddal!

Dühös Mókusék nagyon tudnak spórolni. Most leírták, szerintük hogyan érdemes használni a hitelkártyákat úgy, hogy azzal te mindenképpen járj jól. Vendégposzt!

Abban mind egyetértünk, hogy munka nélkül pénzt keresni az igazán jó dolgok egyike. Pénzt keresni pedig a hitelkártyával is lehet, ha hiszed, ha nem!  Egyszer olvastam, hogy a hitelkártya-birtokosok csupán 30 %-a az, aki pénzt is keres vele. Ez teljesen megdöbbentett, úgyhogy gondoltam egyet és megírtam ezt a cikket a maradék 70 %-nak, hogy ők se maradjanak ki a jóból. Lássuk hát!

hitelkartyaszabalyok.jpg

Mennyit lehet hitelkártyával keresni?

A hitelkártya vitathatatlan előnye, hogy ha az ember jól használja, akkor jóváírásokkal évente átlag 20-30000 forintot is zsebre tehet. Ez főként attól függ, hogy épp kinek a kártyáját használod és mire ad visszatérítést. Ez lehet tankolás, rezsi, net vagy a nagyáruházban való vásárlás. Így érdemes olyan kártyát választanod, ami arra adja a legnagyobb pénzvisszatérítést, ahol a legtöbbet szoktál költeni. Viszont bármilyen kártya mellett is dönts, fontos, hogy ehhez maradéktalanul betarts 3 egyáltalán nem nehéz szabályt.

A három legfontosabb szabály, amit ha betartasz, akkor bizony pénz áll a házhoz

  1. Sose vegyél fel készpénzt, viszont bátran vásárolj a hitelkártyáddal!
    Hitelkártyával nem szabad készpénzezni, egyszerűen el kell felejteni az ATM-et. Ugyanis, ha készpénzt veszel fel, akkor nem elég, hogy annak azonnali díja van (míg a kártyás vásárlás tranzakciója neked teljesen ingyenes), hanem az az összeg azonnal el is kezd kamatozni. Nincs türelmi időszak, amint kivetted a gépből, már pénzedbe is kerül. Ne tedd!
    Ezzel szemben: a kártyás vásárlásnál, ha 40 napon belül visszafizeted a felvett összeget, akkor azt ingyen használtad, hiszen nincs rá kamat. És az menő!
    Tehát: hitelkártyát csak vásárlásokhoz használj!
  2. Időre fizesd vissza!
    A hitelkártya második legfőbb szabálya, hogy kölcsönvehetsz róla pénzt (az 1. pontot betartva!), de max. 40-45 nap múlva (kártyánként változó, erről mindig tájékozódj a kártyakibocsátó banknál) fizesd vissza és akkor “ingyen” volt, nem számolnak fel kamatot. Ha ezzel megcsúszol, akkor sajnos ugrott az ingyenesség és a kamat is ketyeg. Ez igazából nem egy nehéz szabály. Szokd meg, hogy ha megjött a fizetésed, akkor elsőként a hitelkártyádat töltöd fel. (Ha újból szükséged lesz rá, ott lesz majd neked, ne aggódj!) Figyelj erre és nem fogsz veszíteni rajta!
  3. Ne költs többet, mint a fizetésed!
    Az, hogy mekkora a kártyád hitelkerete, többnyire nem te döntöd el. A hitelkártyák kereteit egy hitelvizsgálat után állítják be. Viszont ha nagyobb lesz, mint a havi fizetésed, akkor figyelj oda jobban, mert elkölteni sosem nehéz. Viszont, ha többet költöttél el, mint amennyi fizetést kapsz, akkor nem fogod tudni fizetésnapon egy összegben visszautalni. Így a fennmaradó tartozás kamatozni fog és akkor pont azt az összeget fogja megenni, amit a kártyával keresnél. Úgyhogy a hitelkártyáról mindig max. csak annyit költs, mint amennyi a fizetésed! A fölötte lévő rész egyszerűen tabu. Ha erre is figyelsz és betartod a másik 2 szabállyal együtt, akkor csakis jól jöhetsz ki a dologból!

Tehát látható, hogy egyáltalán nem bonyolult a hitelkártyát jól használni. Tartozz te is abba a 30%-ba és vágd zsebre az ajándék pénzt! Remélem segítettem.

Advertisement

Címkék:online spórolás bankkártya tudatosság hitelkártya Vásárlás